Nieuwe advocaat voor Vlug Huisman Maarsingh Strafpleiters: Hanneke Venselaar

Per 1 september 2021 verwelkomt Vlug Huisman Maarsingh Strafpleiters Hanneke Venselaar als nieuwe advocaat bij ons kantoor. Haar beëdiging vond deze week plaats bij de rechtbank in Almelo.

Hanneke Venselaar is in 2003 strafrechtelijk afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht. Sindsdien is zij doorlopend werkzaam geweest in het strafrecht, onder andere als griffier bij een rechtbank, als (parket)secretaris bij verschillende onderdelen van het OM en als assistent-officier van justitie. In deze functies heeft zij veel ervaring opgedaan met allerhande strafzaken, van klein (zoals kantonzaken en zsm-zaken) tot groot (megazaken) en specialistisch (economisch strafrecht, beursfraude/voorkenniszaken, terrorisme).

Sinds 2019 is Hanneke officier van justitie in opleiding. Onderdeel van het opleidingstraject van een officier is het opdoen van relevante werkervaring buiten het OM (de zogeheten buitenstage); in de praktijk vindt deze buitenstage veelal plaats bij een in het strafrecht gespecialiseerd advocatenkantoor.

Gezien onder andere de ruime ervaring van Hanneke denken wij dat zij een meer dan positieve bijdrage zal leveren aan de kwaliteit van de dienstverlening van ons kantoor.