Vlug Huisman Maarsingh Strafpleiters verwelkomt Tim van Wanrooij

Per 9 september a.s. zal ons kantoor uitbreiden met een nieuwe advocaat, Tim van Wanrooij. Vandaag vond op traditioneel feestelijke wijze zijn beëdiging plaats ter zitting van de rechtbank in Zwolle.

Tim van Wanrooij kan bogen op een ruime ervaring in het strafrechtelijke werkveld. Zo heeft hij onder andere een functie bekleed als stafjurist bij een forensische kliniek (een fpc, in de volksmond vaak aangeduid als tbs-kliniek); in deze baan heeft hij onder andere veel praktijkervaring opgedaan met penitentiair recht. Verder is Tim van Wanrooij werkzaam geweest bij de Nationale Politie en de Rijksrecherche. Bij die organisaties heeft hij zich onder andere bezig gehouden met de bestrijding van zogeheten ondermijnende criminaliteit; daarnaast heeft hij in de functie van rechercheur corruptieonderzoeken uitgevoerd. Ook was hij hulpofficier en tegenspreker in complexe en gevoelige opsporingsdossiers.

Na zijn loopbaan bij de politie is Tim van Wanrooij in 2018 aan de slag gegaan bij het Openbaar Ministerie als officier van justitie in opleiding. Vanuit die opleiding geldt de verplichting om een half jaar werkervaring op te doen buiten het Openbaar Ministerie (de zogeheten buitenstage); veelal wordt ervoor gekozen om dat halve jaar als advocaat werkzaam te zijn bij een advocatenkantoor, gespecialiseerd in strafzaken.

Wij zijn blij met de komst van Tim van Wanrooij. Zijn komst past in ons beleid om onze clientèle zonder uitzondering bij te laten staan door een ervaren en gedreven strafrechtspecialist.

 

Deventer, 28 augustus 2019